6. elokuuta 2010

Pelastakaa hukkuva kumiankka!

Ollaan uitu koirien kanssa aika paljon. Molemmat tykkää hakea kumiankkaa pitkänkin matkan päästä, Decla vähemmän innokkaasti. Decla hakee vain silloin kun Coodya pidetään rannassa kiinni ja neiti saa rauhassa ankkansa käydä hakemassa. Coodya taas ei meinaisi järvestä pois saadakkaan..

Alkuviikosta Coodyn karvat saivat kyytiä ja ai että kun siitä kuoriutui taas sievä jätkä. Kuvia luvassa kunhan saan sellaisia otettua.

Eilen käytiin treenaamassa kentällä. Agiliidon merkeissä treenailtiin layeröintiä, eli harjoiteltiin sitä, että ohjaajan ja koiran välissä on este/esteitä.


Ideana oli lähettää koira suorittamaan 2-4 esteet itsenäisesti niin, että ohjaaja jäi putken toiselle puolelle. Coody meni ihan superhienosti. Virettä löytyi ( turhankin paljon, varsinkin hihnasta irti päästyään kierrokset kohoavat kuuhun ) ja homma pelasi. Ainut ongelmakohta oli 7-hyppy, jonne ei oikein irronnut. Jouduin juoksemaan lujaa, jotta ehdin työntämään sen oikeaan suuntaan. Kontaktit hyvät, mutta hieman hitaat, plaah! Tehtiin myös keinua, keppejä ( hienot! ) ja pientä takaakierto- ja takaaleikkaustreeniä kolmen hypyn ja putken avulla. Toivottavasti täältä pilvilinnoista tippuminen tapahtuu ennen 3-luokan debyyttiä. :D

Decla oli hieman muissa maailmoissa. Haisteli taas maata ja ei oikein jaksanut tehdä hommia samalla tavalla kuin ennen. Tosin oksensi ennen treenejä ( sekä illalla ja yöllä.. ), joten saattoi olla vähän kipeä. Decla on taas kortisonikuurilla, joten katsellaan milloin päästään kisaamaan..
Jouduin auttamaan noissa irtoamiskohdissa aika paljon ja rata oli muutenkin takkuinen, mutta esimerkiksi rengas sujuu keskellä rataakin jo tosi hienosti! Myös kepit alkaa olla jo aika hyvällä mallilla. Hakee aloitusta väärälle puolelle, mutta kun pääsee vauhtiin niin kepittää jo vallan hienosti. Keinu tulee olemaan Deen bravuuri, se on ihan sika nopea! Pitää vain yrittää pitää se tuollaisena.

Treenien lopuksi otettiin Coodyn kanssa tokojuttuja. Maahanmenoja perusasennossa ja liikkeessä, paikallaolo ja estehyppyä. Pikkusen meinaa ennakoida perusasentoja, niissä pitää olla tarkkana. No, katsotaan mitä sunnuntain kokeesta tulee. Menkööt muut nollille kunhan vain pysyisi paikkamakuussa!

Huomenna mennään Coodyn kanssa Sanna Kataisen agikoulutukseen. Huomiselle luvattu +31, joten saa nähdä miten meidän käypi. Sunnuntaina tosiaan se tokokoe ja silloin luvattu +35. Onneksi alokas on jo klo. 8 aamulla, mutta silti! Ihan hullua tämä homma.

Ei kommentteja: