27. kesäkuuta 2011

Mitä tulee kun laitetaan liikaa partanaamoja yhteen?

Rääkkyläläinen snautserisoppa.

Eli juhannusviikonloppu vietettiin rennosti WP-leireillen. Paikan päälle Rääkkylän Koivuniemeen ilmaantui mukava määrä nuutsereita perheineen. Nuorimmat leiriläiset olivat 4,5 viikkoiset Moonan pennut, jotka viihdyttivät meitä pentukuumeisia oikein mallikkaasti.Perjantaina ohjelmassa oli tutustumista ja rentoa yhdessä oloa. Kokko poltettiin ja ilta meni makkaratikut kädessä seurustellen.Lauantaina sitten ryhdyttiin tositoimiin ja pakattiin partasuut autoon ja suuntasimme metsään. Tein ensin Declalle noin 70 m pitkän jäljen, jossa nameja oli 5 pienen askeleen välein. Jälki ei vanhentunut kuin 10 minuuttia. Ajoittain D ajoi jälkeä varsin mallikkaasti, mutta hukkaantui muutamaan otteeseen reitiltä. Reseptinä takapakki ja lisää nameja jäljelle. Olen ajatellut, että Declan keskittyminen menee nameihin eikä se ymmärrä tekemäänsä, jos nameja on jäljellä liikaa. Hyvin se kuitenkin käyttää nenäänsä. :)

Jäljen teosta suunnattiin suoraan hakumetsään, jossa Coody pääsi etsimään ukkoja. Voi että kyllä se oli niin kivaa katsottavaa kun pappa pyyhälsi metsään pelastamaan eksyneet moket! Hienosti muisti homman, vaikka edellisen kerran käytiin metsässä pyörähtämässä viime kesänä. Kerran kesässä treenaus ilmeisesti toimii. 1. ja 2. mokke lähtivät näkölähdöllä yhtäaikaa, jonka jälkeen vein Coodyn vähäksi aikaa pois. Kumpikin löytyi nopsasti! Viimeisenä puolipako takanurkkaan ja onnellinen pelastaja autoon.

Vaikka päivä ei hirvittävän kuuma ollutkaan, huomasin ettei Coody ole palautunut torstai-iltaisesta karkureissustaan. Kolmen ukon haun ei pitäisi puhalluttaa niin paljoa. Jätkä nimittäin oli hukassa metsälenkillä n. 45 minuuttia ja lopulta löydyttyään oli niin puhki, että jouduin kantamaan sen lähimmälle autotielle. Kyllä siinä meinasi itku tulla ja usko loppua, että nyt on kullanmuru jossain ojanpohjalla jalkapoikki! Omin jaloin se kuitenkin tuli vastaan kun palattiin reippaasti tulosuuntaan.

mäyräkoira-snautserisekoitus Decla


veljekset Otto ja Coody

Lauantaina vielä trimmailtiin koirat vimpan päälle kuntoon ja nyt on taas molemmat edustuskunnossa. :) Illalla saunottiin, tietovisailtiin ja istuttiin notskilla. Ihan muutama skumppapullo taisi viikonlopun aikana vajota. Pitihän se kasvattajan menestystä erkkarissa juhlistaa!1 kymmenestä ihanuudesta

Sunnuntaina vähän tottisteltiin, pakkailtiin ja ajeltiin kotia monta ihanaa kokemusta rikkaampana. Kyllä tuo snautseriporukka vaan on niin mukavaa! Eiköhän tästä leireilystä tule joka kesäinen perinne. Ainakin toivottavasti.

Jari opasti tottiksen saloihin

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Teillä siellä paistoi aurinko! Mukava reissu varmasti oli!! Missä se Coody on reissannu :)

Saara kirjoitti...

Jep, oli kyllä mukavaa ja onneksi säät suosi!:) Julien mettään se eksy..